Прокуратурата ще настоява за постоянен арест за Георги Табаков от Велинград, който вчера опита да убие охранител, а след това въоръжен се укри в дома си заедно с дъщеричката си, съобщи БНР.

Припомняме, полицията във Велинград вчера получи сигнал от сестрата на Георги, Невена Иванова, тя и племенницата й - дъщерята на Табаков - спели, когато той нахлул въоръжен и започнал да удря, обижда и блъска сестра си. Тя натиснала паник бутон и дошъл екип на охранителна фирма.

Тогава Георги опрял дулото на пушката си в главата на охранителя. Табаков взел дъщеря си и избягал, укривайки се в къщата си. Той стоял барикадиран там повече от два часа. С много усилия веилнградските полицаи успели да го задържат в двора му.

Полицията задържа въоръжен, барикадирал се в дома си във Велинград

Полицията задържа въоръжен, барикадирал се в дома си във Велинград

Мъжът нападнал сестра си и охранител

Поводът за агресивното поведение на мъжа е дългогодишен спор със сестра му за имоти.

50-годишният Табаков бил тестван с дрегер. Резултатът бил 3,5 промила алкохол в кръвта.

В къщата на мъжа били открити бойна кабина, ловна гладкоцевна пушка и пневматична пушка с оптически прицел, преработена за стрелба с бойни патрони, без необходимото разрешително за притежание. В таванско помещение служителите се натъкнали на взривно вещество - амонит и детониращ шнур. Цялото количество оръжие и взривно вещество са иззети.