От Върховната административна прокуратура (ВАП) приканват областния управител на София Николай Пехливанов да издаде акт за публична държавна собственост на язовир "Огняново", съобщиха от ВАП.

От прокуратурата се обръщат към него, защото неговата администрация е компетентният орган за подобно актуване. Причина за исканото съдействие е, че не са изпълнени законови предписания.

Наблюдават язовирите заради пороите

Наблюдават язовирите заради пороите

МВР създаде кризисен щаб

Това е станало ясно по време на проверка от ВАП по спазване разпоредбите на Закона за водите и подзаконовите актове по прилагането му във връзка с нормативните изисквания за техническа и безопасна експлоатация на язовирните стени и съоръженията към тях.

Спасиха мъж и три деца от удавяне в язовир „Огняново”

Спасиха мъж и три деца от удавяне в язовир „Огняново”

Те влезли в язовира с джет, който малко след това внезапно

С влизане в сила на Закона за водите язовир "Огняново" е включен в списъка на комплексните и значими язовири. Той е публична държавна собственост и като такъв подлежи на актуване по реда на Закона за държавната собственост, но до момента актуването на собствеността не е удостоверено по надлежния ред - чрез издаване на акт за публична държавна собственост, уточниха от прокуратурата.