Да бъдат отстранени от длъжност двамата професори от Университета по хранителни технологии, до отпадане на нуждата от тази мярка. Това поискаха от Окръжна прокуратура в Пловдив, цитирана от Дарик.

Симеон Василев и Николай Банков бяха уличени в продаване на изпити след журналистическо разследване. Спрямо всеки от двамата обвиняеми е взета мярка за неотклонение "гаранция" в размер на по 5000 лева.

Закопчаха двама подкупни университетски преподаватели
Обновена

Закопчаха двама подкупни университетски преподаватели

От Университета по хранителни технологии в Пловдив

Срещу обвиняемия Симеон Василев е повдигнато обвинение затова, че в качеството си на преподавател в УХТ в съучастие с още две лица, е поискал 600 лева. Парите били, за да извърши действие по служба.

До 6 години затвор грозят подкупните пловдивски професори

До 6 години затвор грозят подкупните пловдивски професори

Поискали по 600 лв. рушвет

Той е трябвало да постави положителни оценки върху изпитните работи на студента Б. А. по "Механика - втора част" и "Съпротивление на материалите". Изпити не са проведени, уточняват от прокуратурата. Николай Банков е обвинен в това, че като преподавател в УХТ, в съучастие с едно лице, също е поискал 600 лева за положителна оценка за изпит на студентите Х.Е. и В. А. по "Теоретична електротехника - първа част".