Старозагорската окръжна прокуратура се самосезира след изнесени данни за компютърна измама, съобщиха от прокуратурата. Данните за евентуално извършени престъпления от Дарина Атанасова и Ивелина Петкова са изнесени в телевизионно предаване на bTV.
За Ивелина Петкова се твърди, че е от Стара Загора и работи в местния Окръжен съд.

Старозагорската прокуратура е започнала разследване за създаването на интернет сайта "Къде си", който копира интернет сайт "Търсим се", а именно изнасяне на информация от Окръжния съд в града от служител.

Образувана е преписка, по която е започнала проверка.

В предаване на телевизията от 18 октомври 2017 година администраторат на групата "Търсим се" Лили Апостолова, разказа, че Иванина е "маша" в схема на Фейсбук групи с платен достъп. За тях се твърди, че много по-лесно правят връзката между деца и родители, но всъщност се дава напълно невярна информация.

Сайтът "Къде си" бил само един от профилите, които копират информация от "Търсим се" по думите на Апостолова.

Проверка на news.bg показа, че сред администраторите на сайта е и Дарина Атанасова.

От своя страна администраторите на "Къде си" - Люси Антонова и отец Рафаил на 20 октомври отрекоха да са копирали информация от "Търсим се". Те посочиха, че другите двама администратори на групата са Дарина Атанасова и Ивелина Петкова, които са създатели на сдружение на осиновените "Къде си".

"Този сайт не се използва, за да се подвежда никого по никакъв начин. Това е просто фейсбук група, публикуваща информация за хора, които търсят своя биологичен произход, или майки, които са оставили децата си за осиновяване", каза Антонова. Според нея, Иванина не участва в сдружението, нито в групата.