В навечерието на конгреса на БФС прокуратурата и полицията проверяват президентът Борислав Михайлов и футболната федерация за небрежност или спекула при придобиване на терени и получаване на разрешения за строеж в условията на липса на легитимация на ръководството, което е подвело директора на РИОСВ-София, главният архитект на София и столичният кмет да издадат нищожни документи за собственост и строителни книжа върху терени в района на Резиденция Бояна.

Върху един от тези терени Мишел Платини и Борислав Михайлов вече изграждат суперстадион с дарени 10 млн. евро от УЕФА.

Това съобщиха от Коалиция за устойчиво развитие в съобщение до медиите.

Сигналът до органите на реда е постъпил от софийските екологични и правозащитни организации Граждански комитет Бояна, Обединени сдружения Подвитошка яка, Сдружение Независим Обществен Контрол, Гражданско сдружение Хармония, Сдружение за защита собствениците на имоти и Коалиция за устойчиво развитие.

Считаме Решение № СО-08-ПР/12.01.2012г. на Директора на РИОСВ-София да не се извършва Оценка за въздействието върху околната среда на инвестиционното предложение за изграждане на „Национална тренировъчна база на БФС" („НТБ на БФС") за противозаконно до степен на нищожност, тъй като влиза в драстично противоречие с императивни законови изисквания, се казва в петицията на гражданските организации.