Първото дело срещу педагог за насилие над дете в детска градина приключи с оправдателна присъда, съобщи Нова.

Учителката Павлина Ерова беше съдена, че е упражнила насилие върху 2-годишно дете през миналия септември в Панагюрище. Родителите на детето твърдяха, че то е било нападнато и момченцето било с насинени лице, уши и шия.

2-годишно дете със синини след детска градина

2-годишно дете със синини след детска градина

Родителите са категорични, че възпитателката е била момченцето

Нито семейството на детето, нито техния адвокат обаче присъстваха на делото. В исковата си молба семейството претендира за морално наказани и за обезщетение от възпитателката. Те искат 5000 лв. от Ерова.

Тя от своя страна е категорична, че не е посягала на детето и коментира паричния иск.

"Не, не е морален. Гражданският иск е за 5 хиляди лева. Трябва да платя обезщетение. Как ще бия дете? Аз съм 40 години педагогически стаж. Аз ако го набия първия ден, то как ще идва при мен още 4-5 години да го възпитавам и образовам", обясни Павлина Ерова.

Припомняме, на 5 септември миналата година дядото на 2-годишното тогава дете го взима от детска градина "Пролет". Момченцето, което по това време е на 2 години и 3 месеца се прибира у дома с насинени лице, уши и шия.

Учителката обяснява на родителите, че нараняванията на момченцето са от по-голямо дете в детската градина. Момченцето било нахапано от по-голямо дете.

Заради неявяването на родителите, съдът прекрати делото и оневини учителката. Ерова заяви, че ще съди дядото на хлапето защото, я нападнал пред децата, ударил й два шамара и я заплашил с убийство.

След инцидента жената е напуснала учебното заведение и към момента е без работа. Съдът осъди родителите да поемат и разходите на учителката - 500 лева адвокатски хонорар.