Психично болен мъж пребил баща си и след това се барикадирал в дома си в село край Симитли, съобщава БГНЕС. Около 16.45 часа от село Черниче на телефон 112 е подаден сигнал от съсед, че 40-годишният Васил Митков, който е с психични отклонения, бие баща си. На място пристигнали три патрулки и линейка.

Васил Митков в момента е сам в дома си. След побоя баща му Кирил е отведен с линейка на Спешна помощ в Симитли. Майката му, придружена от джипито на селото, е качена в полицейска кола.

Районът около дома на Митков на улица „Васил Левски" продължава да е отцепен.

Към 20:30 часа мъжът е стрелял веднъж със законно притежаван от него газов пистолет. При изстрела не са били ранени спецполицаите и психоложката от МВР, които се намират зад метални заграждения, уточнява БГНЕС.

Спират тока на барикадиралия се в симитлийското село Черниче, научи struma.bg. Психиатър е пристигнал на мястото на инцидента, всеки момент се очаква отряд за борба с масовите безредици да атакуват дома му.

Съпругата на окупиралия се Васил Митков и двете му деца - момичета в трети и шести клас, са изведени от дома.

На мястото е и зам. шефът на ОД на МВР - Благоевград Мирослав Данаилов.

Според кмета на селото Иван Андонов Васил Митков, който е много добър майстор на камини, в последно време е бил в депресия, вероятно заради бизнес проблеми.