Криминалисти от РУП - Свищов разбиха печатница за фалшиви документи.

Задържан е 31-годишен мъж от с. Ореш. Вчера сутринта при извършена проверка в жилище в крайдунавския град, обитавано от 31-годишният К. Ф. от с. Ореш, са установени 11 печата на различни фирми - български и международни.

От допълнително проведени претърсвания в жилището е установено, че мъжът държи още предмети и материали предназначени за съставяне и преправяне на документи.

Иззети са 2 преносими компютъра, сканиращо устройство, пет мобилни апарата, три сим-карти, множество документи на различни фирми, договори за покупко-продажби на недвижими имоти и МПС, копия от документи за самоличност на български и чужди граждани, снимки на лица, кочан с фактури, нотариални актове, удостоверения за правоспособност, копия от материали по водени досъдебни производства, метален печат тип "ръчна преса" и печат с мастилница.

При извършен личен обиск в К. Ф. са открити две устройства, заглушаващи сигнал на мобилни телефони, три мобилни телефона и множество фирмени документи на знакови фигури в града.

31-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано досъдебно производство за документни престъпления.