11 ученици са призовани като свидетели по делото срещу стрелеца от Лясковец.

54-годишният Петко Петков е обвиняем за смъртта на 40-годишния служител на спецслужбите Емил Шарков и опит да умъртви и трима други негови колеги. Петков е обвинен и за незаконно притежание на оръжие.

Припомняме, трагичната и несполучлива акция на спецслужбите бе проведена на 14 март 2014 година в Лясковец. Тогава отряд барети атакува жилището на Петков. Целта на акцията бе да неутралириза опасността, идваща от Петко Петков, по данни на МВР.

Учениците, призовани като свидетели по делото, са от СОУ „Максим Райкович" и са деца на различна възраст, съобщава Дарик радио. Училището се намира срещу блока, в който е живял Петко Петков.

В съдебната зала показания ще дават деца, за които обвиняемият твърди, че са извършвали посегателства върху дома му като чупили с камъни прозорците на жилището му. Учениците пък се оплакваха, че Петков крещял срещу тях от терасата си, като ги заплашвал и ги целел с буркани.

Децата ще бъдат разпитвани в присъствието на училищен психолог, на педагог и родителите им. Целта е да се направи психологическа характеристика на Петков и да се изясни дали той наистина е бил сериозна заплаха за учениците и дали те са се страхували от него.

Те са призовани като свидетели по искане на защитата - трима адвокати защитават правата на стрелеца.

Процесът срещу Петков продължава на 29 септември в Окръжния съд във Велико Търново, който ще заседава четири дни по казуса.