Полицията в Монтана разследва свой служител. 39-годишен полицай от охранителна полиция в града може да бъде уволнен дисциплинарно заради шофиране в пияно състояние, пише konkurent.bg. Росен К. беше спипан с 3.11 промила алкохол. В момента до приключване на разследването полицаят е отстранен от служба, казаха от ръководството на областната дирекция в Монтана.

Граждани са сигнализирали на телефон 112 на 28 април вечерта за инцидента. Тогава хората видели как мъжът излезнал от кръчма в жилищен комплекс „Плиска", качил се в автомобила си и се опитал да потегли.

Ударил две от паркираните коли и тогава възмутени хората от съседните къщи подали сигнал на спешния телефон. Пристигнала полиция и дрегерът засякъл 3,11 промила алкохол.

Росен К. работи в полицията над 10 години. Според негови колеги за него шофирането в пияно състояние не е инцидент. Момчетата разказват, че често се мятал зад волана след солидни почерпки. В момента тече дисциплинарно производство и след него най-вероятно Росен ще бъде уволнен.