Хрисим Хрисимов, свидетел по дело срещу Йосиф Йосифов - Костинбродския, е бил разпитан на 19 ноември. Това каза председателят а Специализирания наказателен съд Георги Ушев, цитиран от БГНЕС. Ушев добави още, че свидетелят казал в съдебно заседание, че е дошъл с охрана като заявил, че охраната му от е държавата.

Припомняме, че именно Хрисимов е 53-годишният мъж, който бе застрелян късно снощи в столичния квартал "Банишора".

Ушев е и председател на съдебния състав, който гледа делото срещи Йоско и още няколко души. Делото е от тази година и по него има свидетел, който се казва Хрисим Димитров Хрисимов.

"Яви се в залата и даде показания пред всички страни", обясни Ушев. Това е станало на 19 ноември 2014г., така показанията му вече са част от делото. За да не дава повод за различни коментари в посока на това, че тълкува показанията му, Георги Ушев отказа да каже каквото и да е било във връзка със съдържанието на този разпит. Днес също е имало заседание по това дело, но не се е състояло поради отсъствие на адвокати.

В съдебното заседание от 19 ноември самият свидетел зави, че дошъл с охрана. С каква охрана е дошъл и кой му я е осигурил, аз не съм разследвал това обстоятелство, заяви Ушев днес, но все пак посочи, че свидетелят се страхувал.

"Нормално е в такива процеси свидетелите да ги е страх", каза председателят на съдебния състав. "Той е свидетел на прокуратурата. Призован е, от там нататък, съдът нито му е осигурявала охрана, нито знае за наличието на такава. Самият свидетел заяви в залата, че е дошъл с охрана и тази охрана му е осигурена от държавата", подчерта Георги Ушев.

В разпита си, Хрисимов описал, че е бил заплашван от приближени до Йоско. Това се е случило по повод предишен негов разпит по друго дело със същия подсъдим, съобщи още съдия Георги Ушев. Този процес е с влязла в сила оправдателна за Йосифов присъда. Хрисимов казал и че се познава с Йоско отдавна. Според обясненията му това познанство е било по повод наемане на къща. Процесът срещу Йоско в спецсъда се води задочно, защото той изчезна. Следващото заседание по това дело е през януари.