Неизвестен човек е дописвал цифри в тефтерчето на отстранения и подсъдим кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Това стана ясно на поредното заседание по делото срещу нея в Специализирания съд.

Графологична експертиза установила, че числото 40 000 не е написано от кмета Иванчева. В тефтерчето имало и друго число, което също било от неизвестен човек. Затова съдът нареди до началото на април експертите да установят дали това не е другият подсъдим по делото - Петко Дюлгеров.

Според експертите Иванчева имала много специфичен почерк.

След заседанието по делото прокурор Тончева единствено обясни, че се очаква експертиза. На въпрос защо сега ще се търси дали вторият почерк е на Дюлгеров, а едва по-късно евентуално ще се търси, ако не е на Дюлгеров, чий е, прокурорът не даде обяснение, а само заяви, че такава е процедурата: Експертите ще преценят, съдът ще вземе решение, бяха отговорите на прокурорката.

Съдът също така върна на кметицата шофьорската й книжка, трите й мобилни телефона и две СИМ карти. При разпечатването на веществените доказателства обаче се оказа, че телефоните не са сред тях и сега прокуратурата има за задача да ги открие.

Самата Десислава Иванчева коментира, че освен дописвани цифри има и цяла новопоявила се страница в тефтерчето като доказателство. Тефтерът е от Столична община и много хора имат такива, обясни Иванчева пред журналистите. По думите й има много други доказателства, които са подправени, а освен това има и изчезнали. Доказателствата не се съхраняват както е редно, според нея. Играем си непрекъснато на гоненица с прокуратурата, заяви Иванчева и посочи, че например са издирвали записи, които уж били случайно забравени. Прокуратурата не за първи път лъже, посочи тя.

Думите й бяха подкрепени и от Биляна Петрова.

Припомняме, че тефтерчето на Иванчева, заедно с намерените белязани пари при задържането на тримата на 17 април 2018 година, бяха посочени като основни доказателства на обвинението по делото срещу отстранената кметица на район "Младост" Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров за искане на подкуп от бизнесмена Александър Ваклин в размер на половин милион лева.

Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София на 17 април 2018 година. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата. Действията на органите на реда около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана.

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".