Магистратите от Окръжния съд във Велико Търново оставиха в ареста Илиян Здравков, обвинен за убийството на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.

Илиян Здравков е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок пред Апелативен съд.

На 13 март е насрочено разглеждането на мярката пред инстанцията. Излизайки от съдебната зала Илиян Здравков заяви: „ Приличам ли на убиец? Бият ме и ме тормозят, тормози ме Йоско от Горна Оряховица".

40-годишният мъж е имал още 6 присъди и по времето на убийството на Вероника е трябвало да бъде в затвора. Вероника бе убита на 28 февруари вечерта край моста при жп гарата във Велико Търново. Според разследващите момичето е станало случайна жертва на рецидивиста, който по това време чакал влак за Горна Оряховица.

От самопризнанията на Илиян става ясно, че от чантата на студентката е откраднал 25 лева и дебитната й карта. При опит да изтегли пари от картата във вечерта след убийството, Здравков е засечен от полицията.