Пловдивският адвокат Владимир Елдъров остава в ареста, съобщава БГНЕС. Апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража". Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, в началото на февруари юристът и още петима души бяха задържани за палежи на автомобили и недвижими имоти, кражба, грабеж и увреждане на чуждо имущество. Името на адвокат Елдъров беше замесено в скандал със застрахователни измами, свързани с обезщетения за пострадали от катастрофи. Заради това Окръжната прокуратура подготвя второ обвинение.

Обвинения за подбудителство за палежи са повдигнати на адвоката. Задържани са и изпълнителите. Зад решетките са всички с изключение на един, който е под домашен арест.

През декември миналата година по указание на Елдъров е била разбита колата на друг пловдивски адвокат - Димитър Деков. В автомобила била оставена обезглавена кокошка. По поръчка на юриста къща в град Баня е изгоряла почти напълно. Това станало през октомври 2013 г. Грабежи и подпалване на колесен трактор също фигурират в обвинителния акт.