Съдът потвърди определената от Специализираната прокуратура парична гаранция в размер на 1,5 млн. лв. на Александър Тумпаров, съобщават от съда.

Специализираният наказателен съд разгледа в закрито съдебно заседание жалба на обвиняемия Александър Тумпаров срещу определената му от Специализираната прокуратура мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 1,5 млн. лева.

Откриха издирван приближен на Божков, наложиха му рекордните 1,5 млн. гаранция

Откриха издирван приближен на Божков, наложиха му рекордните 1,5 млн. гаранция

Твърди се, че е приет в болница у нас

Съдът остави без уважение искането на обвиняемия за отмяна на паричната гаранция или за намаляване на размера й, като прие изцяло доводите на прокуратурата за наличие на обосновано предположение той да е извършил престъплението, за което е обвинен. А именно - участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група, създадена с цел избягване плащането на данъци и такси за лотарийни игри. Установените до момента щети за бюджета от дейността й са за над 500 млн. лева.

В съда е представен и приобщен към делото документ за внесена от обвиняемия парична гаранция в размер на 1,5 млн. лв.

Припомняме, че на 10 февруари стана ясно, че на обявеният за международно издирване бизнесмен Александър Тумпаров му е наложена рекордната гаранция от 1,5 млн. лв.