Съдебната охрана била нанесла побой на акушерката Емилия Ковачева. Тя била незаконно принудена да работи 26 часа, съобщи нейният адвокат Владислав Янев пред bTV.

Съдът отмени и домашния арест на акушерката Емилия Ковачева

Съдът отмени и домашния арест на акушерката Емилия Ковачева

Съдът постанови гаранция от 1500 лв.

"Дори тя да е нанесла удар на новороденото бебе Никол, той не е довел до състоянието на детето", заяви той.

"Кадрите, на които се предполага, че се вижда как Ковачева удря детето, са били заснети незаконно, защото тя не е давала съгласието си да бъде снимана. Няма данни в болницата да е имало информационни табели за видеонаблюдение", обясни нейният защитник.

Янев коментира и думите на свидетели, че акушерката е била няколко деца в рамите на месец. "Говореше се, че ще има обвинения за пет деца, оказа се, че е било голяма манипулация – повдигна се обвинение само за едно, останалите деца са били с родови травми", обясни защитникът на Ковачева.

"Щом прокуратурата не повдига обвинения, значи тези твърдения не са верни", добави адвокатът.

По думите му, Ковачева има бели петна и не помни нищо от нощта на инцидента. Според него няма как да е извършила престъплението, защото има разминаване във времето от поне 20 часа.

Лекарката, която преглежда бебето в болница "Токуда" и установява травмите му около 20 часа, казва, че те са нанесени 3 до 6 часа преди прегледа, т.е. отдавна след като Ковачева си е била у тях, каза адвокатът.