Делото за шестте "Не"-та срещу бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов вече има нов състав, който ще го разглежда.

Системата за случайно разпределение на делата се спря на Маргаритка Шербанова, която бе определена за съдия докладчик по делото.

Председател на състава ще бъде Петя Шишкова, а другият член е Милена Панева.

Припомняме, че до повторното разпределяне на делото се стигна, след като вчера съдията докладчик, който бе избран, а именно - Надежда Трифонова, си направи отвод поради обстоятелствата, че е в много близки родствени отношения със съдията, постановил присъда по частно наказателно дело, разгледано в Пловдивския районен съд, страна по което беше настоящият подсъдим Цветан Цветанов.

Новоизбраният съдия докладчик Шербанова е новопостъпила в Софийския апелативен съд чрез външен конкурс и досега не е била в системата. Очакванията са този път да не се стигне до отводи. В случай, че този път няма отвод, се очаква да бъде насрочена дата за разглеждане на делото от 4-ти състав.

Върховният касационен съд (ВКС) в петък върна делото срещу Цветан Цветанов на Софийския апелативен съд. Решението бе взето с два на един гласа и подписано с особено мнение от съдия Начева. Цветан Цветанов беше осъден от първите две инстанции на 4 години затвор.