Варненската районната прокуратура предаде на съд 20-годишен мъж за консумиране на годежа си. Младият мъж се оженил за малолетната си булка, поясниха от прокуратурата.

20-годишният Стефан С. е предаден на съд за това, че е спал с момиче, което не е навършило 14 години момиче. Според българското законодателство това е престъпление по член 151, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Историята започва през пролетта на 2016 година, когато Стефан се запознал с 13-годишната Мария в ромската махала на варненския квартал "Владиславово". Двамата решили да се оженят, но родителите им не одобрявали подобна стъпка заради младостта им. Кандидат-младоженците заплашили родителите си, че ако не им позволят да заживеят заедно, ще се самоубият като Ромео и Жулиета.

На 22 май 2016 г. двете семейства направили дюнюрлюк - годеж по ромските традиции, и младите заживели на семейни начала. 13-годишната Мария забременяла и родила. За раждането била уведомена дирекция "Социално подпомагане" във Варна. В акта за раждане на детето за баща е посочен Стефан С.

Феноменът "деца раждат деца" у нас продължава, притеснена Манолова

Феноменът "деца раждат деца" у нас продължава, притеснена Манолова

Иска от новия просветен министър задължително сексуално образование

Според обвинителния акт той знаел, че булката му е малолетна. Пред съда 20-годишният годеник се признал за виновен за съвкупление с малолетно лице, което е престъпление. То се наказва с лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Осъдиха 22-годишен от Чирпан за съжителство с малолетна

Осъдиха 22-годишен от Чирпан за съжителство с малолетна

Младежът е рецидивист с 5 присъди

Тъй като това не е първото провинение на Стефан, то има утежняващо вината му обстоятелство.