Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми 32-годишния Петър А. и 43 годишния Стефан М., за извършен грабеж в големи размери, като съизвършители и в съучастие.

Двамата обвиняеми са полицейски служители, като Петър А. е служител от отдел "Криминална полиция" към ОД на МВР-Пловдив, а Стефан М. е служител в "Общинска полиция", в Пловдив.

Арестуваха двама полицаи, докато ограбвали контрабандист

Арестуваха двама полицаи, докато ограбвали контрабандист

Предполага се, че търгували с контрабандни стоки

При съвместни действия на Окръжна прокуратура - Пловдив, следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив, и служители от дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР, са събрани доказателства за това, че на 27 май в Пловдив, в района на бул. "Кукленско шосе", двамата обвиняеми са извършили престъплението.

Те са използвали сила и заплашване, използвали са белезници, нанасяли са удари, впоследствие вързали с т.нар. "свинска опашка", българският гражданин Е.Х. След това са откраднали от него микробус "Фолксваген", натоварен със 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон.

До момента са извършени множество следствени действия. Разпитани са свидетели, осъществени са претърсване и изземване, огледи, назначени са експертизи, както и са открити и приобщени по делото отнетия микробус и част от мастербоксовете.

Иззети са и други вещи, като веществени доказателства, съотносими към обвинението спрямо двамата. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание "лишаване от свобода" от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.

Обвиняемият Петър А. и обвиняемият Стефан М. са задържани за срок от 72 часа. Утре, 13 юни, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.