От Ямболската окръжна прокуратура предадоха на съд турски гражданин, убил в катастрофа бебе и причинил телесни повреди на майката и двегодишното му братче, съобщиха от държавното обвинение.

Заседанието на делото срещу турския гражданин Д.К. е насрочено за 21 януари. Той е обвинен за причиняване по непредпазливост на смъртта на бебе и множество телесни повреди на друго дете и майка им, настъпили в резултат от катастрофа, станала на 13 октомври 2021 г. на път в участък от околовръстен път на гр. Елхово в посока гр. Ямбол.

Бебе загина в катастрофа между тир и кола край Елхово

Бебе загина в катастрофа между тир и кола край Елхово

Майка му и 3-годишно дете са с опасност за живота

Обвиняемият е управлявал тир с прикачено към него полуремарке. Пострадалите се движили в лек автомобил, управляван от бащата на двете деца, в противоположната лента. Пътят е бил мокър, маркировката - запазена, ясно различима прекъсната осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти.

Д.К. преминавал десен завой със скорост от 87 км/ч. Позволената скорост в тази част на пътния участък била 50 км/ч. Поради превишената скорост обвиняемият загубил управление на товарната композиция, която в края на завоя изцяло навлязла в лентата на насрещно движение.

Така между двете превозни средства настъпил челен сблъсък, довел до смъртта на четиримесечно бебе, тежка и няколко средни телесни повреди на неговата майка, както и средна телесна повреда на двегодишно момче. От удара са настъпили и значителни материални щети, възлизащи на 91 649 лева.