С обвинителен акт се сдоби и вторият шофьор, участвал в гонката край Лесидрен, която отне живота на две деца и рани трето.

Днес Ловешката районна прокуратура внесе обвинителен акт и срещу 24-годишия Ален А. за това, че на 11 август 2015 година не се е притекъл на помощ на блъснатите деца, въпреки че е могъл да го направи без опасност за себе си или за другиго. Престъплението е по чл. 139 от Наказателния кодекс.

Обвиненията Ален е шофирал втората кола – „БМВ 325” в гонката, като е изпреварил „Ауди”-то, с което осъденият вече Филип блъсна децата Марино, Велислава и Петя. Малко след изпреварването е станала катастрофата.

Според обвинителния акт Ален, въпреки че забелязал в огледалото за обратно виждане удара, не е спрял веднага при пострадалите. Няколко минути по-късно се върнал, видял, че две от децата са пострадали много сериозно, но вместо да им се притече на помощ по някакъв начин, той заявил, че отива да закара колата, тъй като нямала гражданска отговорност. И тръгнал към селото.

На помощ на пострадалите се притекли водачът на „Ауди“–то и неговия спътник, както и хора от други автомобили, които спрели при вида на групата деца, които махали и викали за помощ.

Припомняме, за трагичния инцидент от 11.08.2015 г. край „Съева чешма“, в близост до  с. Лесидрен шофьорът Филип Михайлов, който прегази двете деца, бе осъден на осем години лишаване от свобода при строг режим и лишаване от правоуправление за срок от десет години.