От Районна прокуратура-Сливен обявиха имената на четирима от арестуваните нападатели на полицаи в Сливен - Йонко Д., Симеон Б., Ангел Д. и Антон И. Те са задържани за 72 часа и са обвинени в грубо нарушаване на обществения ред и "пречене на орган на власт".

Припомняме, късно снощи пияни мъже са ранили четирима полицаи, отзовали се на сигнал за силна музика. Инцидентът е станал в сливенския квартал "Надежда". Полицаите поискали да проверят личните документи на група хора, които след 22:15 надували силна музика. Вместо да се подчинят на разпоредбите им, мъжете нападнали служителите на реда.

По-рано днес от МВР информираха, че са арестувани деветима.
Имената на останалите петима и тяхното местопребиваване след ареста не се уточнява в информацията на прокуратурата.

Девет арестувани след нападение над полицаи в сливенската махала

Девет арестувани след нападение над полицаи в сливенската махала

Не се налага засилено полицейско присъствие в квартала, твърди шефът на полицията

От държавното обвинение уточняват, че в канонадата към полицаите са летели чинии, шишета, стъклени бутилки, керемиди и камъни.

Арестуваните приканвали присъстващите граждани да се бият или убият полицаите. Циганите отправяли обидни реплики към полицейските служители. Симеон Б. и Ангел Д са извършили деянието при условията на опасен рецидив.

Предстои в следващите дни Районна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемите.