Заместник-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов се оплака пред членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), че главният прокурор е имал войнствено и агресивно отношение спрямо него след атентата на 1 май, извършен срещу Иван Гешев.

На 13, 14 и 15 май Сарафов е имал комуникация с Гешев по телефона от колата си, но към настоящия момент вече няма комуникация с обвинител номер едно.

На 15 май Сарафов не може да повярва каква агресия е излъчил Гешев спрямо него. По думите му агресията срещу директора на НСлС започнала още на 15 май на оперативката.

Сарафов посочи, че Гешев пуснал запис с разговор с члена на ВСС Йордан Стоев по време на оперативката. Казал, че сам го направил и имал още 150 такива. Сарафов издържал само 3-4 минути и излязъл. Усетил неприязън, която главният прокурор имал към него.

Не забелязал други промени в настроението му.

Борислав Сарафов уточни още, че въпросният израелски експерт не е имал досег с веществените доказателства на местопрестъплението. На място израелският експерт е казал мнение, че е доста сериозна бомба и че такива неща е виждал само в Израел.

Сарафов продължава да не знае как се казва израелският експерт. На местопроизшествието имало служебен бус, мястото било достатъчно добре блокирано, като до буса били дежурните следователи.

Ясен Тодоров: Гешев бе опрян до стената, разпилян, хаотичен, но не се предаде

Ясен Тодоров: Гешев бе опрян до стената, разпилян, хаотичен, но не се предаде

Емоционалният шок след атентата

На място присъствали 20-30 души. Израелският експерт изказал мнение за мястото на произшествието в близост до буса, без да отива да тъпче там, където е било взривното устройство и направил визуален оглед. Тръгнал си след 20 минути.

Израелският експерт не е пречил на разследването.