Убийство е станало в затвора в Бургас, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на свои източници.

Двама лишени от свобода се сбили. Единият от участниците в сбиването е бил убит.

Малко по-късно беше оповестена и информация по случая от областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Бургас. Сигнал за случая е получен в полицията около 11 часа днес. Сбилите се в корпуса на бургаския затвор лишени от свобода са на 30 и на 66 години и са с присъди за кражби. Били са разтървани от дежурните надзиратели, но малко след това по-възрастният е паднал на земята. Дошлият на място медик констатирал смъртта му.

Своевременно е сформиран екип от служители от отдел "Криминална полиция" и отдел "Разследване" при ОДМВР, които извършват първоначален оглед. Не са установени видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж. Трупът му е откаран за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ - Бургас. За момента не е потвърдено, че сбиването е причина за смъртта на мъжа. Очаква се данните от аутопсията да определят по безспорен начин защо той е починал.

По случая е образувано досъдебно производство.

Според "24 часа" издъхналият след побой затворник е излежавал присъда за убийството на жена си. Става въпрос за Илия Николов, по прякор Маркуча, който преди 18 г. убил жена си в Българово, а след това изхвърлил трупа и в Ахелойската река.

Опасен крадец-рецидивист от Сливен пък е побойникът, нанесъл няколко удара по Маркуча.

От Министерство на правосъдието потвърдиха данните, съобщени от бургаската полиция. От институцията информират също, че ресорният министър Атанас Славов е разпоредил проверка по случая.

Арестант почина в Трето РПУ в София
Обновена

Арестант почина в Трето РПУ в София

Не е ясна причината за смъртта му