Жандармеристи отстраниха протестиращите от едното платно при граничния пункт "Капитан Андреево", съобщава кореспондентката на БНР.

След 5-часова блокада се стигна до сблъсък.

Отново блокада на границата с Турция срещу изборния туризъм
Обновена

Отново блокада на границата с Турция срещу изборния туризъм

Протестиращи спряха движението на Капитан Андреево

120 полицаи и жандармеристи атакуваха колоната, която спря движението и двете платна - за вход и изход. Така на практика границата бе блокирана и в посока България, и в посока Турция. Образуваха се колони от чакащи автомобили.

Сред чакащите има и болни, които трябва да преминат на наша територия. Затова униформените предприеха акцията. Те изтласкаха протестиращите от едното платно и се насочиха към тези на другото, допълва кореспондентката. Полицаите се опитват да локализират протестиращите в организирания от тях палатков лагер. 

Очаква се пропускането на автомобили да започне след минути.

До сблъсъци между протестиращи и униформени се е стигнало и на граничния пункт при ГКПП "Малко Търново". В крайна сметка са допуснати да преминат два автобуса. Един човек е бил блъснат земята, но няма пострадали. Автомобилите се пропускат свободно и в двете посоки. 

Блокадата при пункта продължава.

Границата с Турция незабавно да се отвори, нареди властта

Границата с Турция незабавно да се отвори, нареди властта

Иначе полицията ще се намеси

Припомняме, че междувременно стана ясно, че премиерът Огнян Герджиков е свикал спешно съвещание на спецслужбите. На него е взето решение ако протестиращите не освободят границата незабавно, полицията да предприеме позволените от закона мерки и да се намеси.