Софийски градски съд остави в ареста Йордан Исаев, обвинен, че е ранил двама служители на реда със самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА - Левски от 18 април.

Състав на СГС не уважи искането на защитата за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" на подсъдимия Исаев.

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му
Обновена

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му

Йордан Исаев не е за затвора според защитника

По време на днешното съдебното заседание 25-годишният хулиган отново заяви, че съжалява за постъпката си и се извини на пострадалата полицайка. Той поиска да бъде променена мярката му за неотклонение "задържане под стража" с по-лека, за да помага на родителите си.

По думите на адвокат Васил Крумов, защитник на подсъдимия, мярката за неотклонение е нецелесъобразна и прекалено тежка. Според защитата, Исаев лично е признал вината си пред разследващите органи. Той обяснил, че е хвърлил самоделното устройство към стадиона, а не към полицейския служител. Крумов изтъкна, че няма доказателства, които да установят нанасяне на тежка телесна повреда на повече от една лице.

Постоянен арест за футболния хулиган, ранил полицайка

Постоянен арест за футболния хулиган, ранил полицайка

Решението е оконачателно

Според адвоката му, Исаев се е предал сам в полицията, направил е пълни самопризнания и по този начин е облекчил хода на досъдебното производство. Не съществуват рискове за неговото укриване или извършване на повторно деяние, тъй като самоличността му е установена, липсват каквито и да било криминални регистрации или образувани досъдебни производство срещу него.

От държавното обвинение счетоха, че искането на защитата за по-лека мярката за неотклонение, трябва да бъде оставено без уважение. Според прокуратурата към настоящия момент съществува реална опасност Исаев да извърши повторно деяние, а по делото се съдържат и медицински експертизи, които установяват нанасянето на тежката телесна повреда.

Бомбаджията, ранил двама полицаи, остава в ареста
Обновена

Бомбаджията, ранил двама полицаи, остава в ареста

СГС наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо хулигана

Припомняме, Йордан Исаев беше задържан на 21 април, след като сам се предаде. Първоначално той беше задържан за срок до 72 часа. На 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение. Така той остана за постоянно в ареста.