Регионалните дирекции по опазване на околната среда и водите в страната работят под голямо напрежение, което граничи с истерия. Това заяви пред БНР директорът на екоинспекцията в Пазарджик Костадин Гешев преди днешната среща с министъра на околната среда Емил Димитров.

Ежедневно служителите са подложени на обществен натиск и това пречи да се спазва законът. За да се успокои напрежението, директорите ще се срещнат с екоминистъра и ще излязат с обща позиция за бъдещата си работа

Нова акция в Басейнова дирекция - Пловдив
Обновена

Нова акция в Басейнова дирекция - Пловдив

Екоминистърът научил за прокурорските действия докато давал интервю

Арестът на директора на "Басейнова дирекция" - Пловдив и показните акции там силно са увеличили напрежението, каза Костадин Гешев.

"Не съм съгласен с начина, по който се извърши арестът. Едно е наркотрафикант, терорист, а съвсем друго държавен служител. Затова че работим съобразно закона, се иска оставка ежедневно. Хора, които нищо не разбират от тази наука, оформят общественото мнение, след което местната власт и определени политици (го налагат)", допълни той.

Срещата на министър Емил Димитров е с директорите на 16-те Регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те Басейнови дирекции и 3-те национални парка. 

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

Ревизоро и днес си подготвил оставката, без да опъва ластици

Акцията в Пловдив - "хляб и зрелища, за да се похвалим в Европа, да се види