Апелативният съд във Велко Търново реши да остави шефа на Регионалната здравноосигурителна каса (РЗОК) в Ловеч под домашен арест, съобщи "24 часа".

ДАНС арестува шефа на Здравната каса в Ловеч

ДАНС арестува шефа на Здравната каса в Ловеч

Полицаи са претърсили сградата на РЗОК

Антонио Маринов е обвинен за злоупотреба със средства на РЗОК - Ловеч. Той беше задържан при акция на ДАНС и полицията в областния град на 15 март. След това обаче Маринов беше пуснат под домашен арест.

Окръжната прокуратура в Ловеч поиска спрямо Маринов да се вземе най-тежката мярка за неотклонение - постоянен арест. На 19 март обаче Окръжният съд в града не уважи искането на държавното обвинение, нареждайки Маринов да остане с мярка домашен арест.

Определението е било протестирано както от обвиняемият, така и от обвиняемия, чрез неговия защитник. На това основание се образува дело в Апелативният съд в Търново.

Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на болниците

Прокуратурата чака от Здравно още материали за източването на болниците

Няма виновни за наводнението в Бургас

Според протеста на прокуратурата Маринов трябва незабавно да влезе в ареста, защото има вероятност да се укрие или да извърши ново престъпление, с което да възпрепятства разследването по случая. Защитата на Маринов пък иска съдът да премахне мярката за неотклонение спрямо бившия шеф на РЗОК-Ловеч, защото по случая нямало никакви доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че Маринов е извършил престъплението, за което е обвинен.

След двата проста Апелативният съд във Велико Търново реши мярката на Маринов да не се променя и той да остане под домашен арест. Това определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Обвиниха шефа на столичната Здравна каса за натиск върху служители

Обвиниха шефа на столичната Здравна каса за натиск върху служители

Обвинението на прокуратурата е за три случая