Шефът на полицията в Монтана е подал оставка след разкрития на БСП, информираха социалистите.

За news.bg от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Монтана потвърдиха информацията.

Директорът на полицията за областта старши комисар Ивайло Антонов е подал оставката си днес. Тя е приета и вече има издадена нова заповед за назначаването на нов полицейски ръководител.

От пресслужбата не можаха посочат причината, поради която МВР шефът е подал оставка. 

От БСП обаче са категорични, че това се дължи на изнесените вчера от БСП данни за неправомерна намеса на полицията там в изборния процес.

"Това е потвърждение, че МВР се използва за оказване на влияние върху изборите в полза на управляващите", пишат от левицата.

Вчера от БСП оповестихме за подобни действия и на полицията във Видин, Лом и Враца.

"Очакваме и техните оставки", пишат още от БСП.

БСП се оплака от административен, полицейски и икономически натиск

БСП се оплака от административен, полицейски и икономически натиск

Партията нямало да позволи да й се месят

Припомняме, вчера БСП се оплакаха от административен, полицейски и икономически натиск през последните седмици. На пресконференцията заместник-председателя на левицата Кирил Добрев заяви, че във Видин, Враца и Монтана полицейските служители били свикани и им било казано, че ще бъдат разформировани в други населени места, ако ГЕРБ не спечелят изборите.

Нещо повече - докато се лутали в издирването на убиеца от Костенец, полицаи все пак успели да издирят соцръководители и им изготвили предупредителни протоколи за изборите. Монтирана била камера за видеонаблюдение до клуб на БСП в Любимец. Служители на МВР плашели хората във Видин, а в Борован пък забранили поставянето на шатра с предизборна цел на червените.

МВР да не се въвлича в предизборни спекулации, настоя Младен Маринов

МВР да не се въвлича в предизборни спекулации, настоя Младен Маринов

Маринов поискал ЦИК да опише дословно компетенциите на МВР за изборите

По-късно от пресцентъра на МВР съобщиха, че старши комисар Ивайло Антонов е напуснал системата на МВР по собствено желание.

Директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление за прекратяване на служебните правоотношения по собствено желание, като решението било лично, добавят от МВР.

БСП се оплака от бухалката на Борисов

БСП се оплака от бухалката на Борисов

Корупцията при ГЕРБ била заложена в закон, смята Нинова