Задържан е млад мъж, който умишлено увредил две полицейски коли и ударил полицай, съобщават от пресцентъра на МВР.

Вчера в Областната дирекция на МВР-Русе чрез телефон 112 е получен сигнал от мъж от Сливен, който съобщил, че докато шофирал от Тутракан към Русе 27-годишният му син станал агресивен и насила принудил дядо си да слезе от колата. След това младият мъж продължил пътя си, а в БМВ-то заедно с него останала майка му.

Сигналът бил предаден на Районното управление в Сливо поле. Полицейски патрул засякъл въпросната кола и със стоп палка направил сигнал на шофьора да спре. Той обаче не се подчинил.

Ситуацията се повторила и в Русе, където патрул на КАТ засякъл БМВ-то на бул. „България". Младият мъж отново не спрял и продължил към изхода на града в посока Бяла.

Пътните полицаи го последвали с два автомобила с включени светлинни и звукови сигнали, но беглецът се отклонил от главния път на разклона за с. Пиргово. След като преминал през селото, продължил през с. Мечка и стигнал до местността Стълпище.

Междувременно в полицията постъпила информация, че 27-годишният мъж е свалил и майка си от колата. Това станало някъде в района на село Мечка.

Когато той бил настигнат от органите на реда в местността след селото, шофьорът умишлено блъснал на заден ход няколко пъти автомобилите на Пътна полиция и продължил към с. Тръстеник.

Катаджиите скоро го застигнали. След като е изведен колата, той е задържан. Оказал е съпротива на органите на реда. Пострадал е един полицай, той получил контузия на левия крак.

Шофьорът е прегледан в болницата в Русе, където му е взета кръвна проба. Той е отведен за преглед и в Центъра за психично здраве. Задържан е за 24 часа.

Пострадалият униформен също е прегледан в русенската болница.