Сигнал за бомба опразни и двете сгради на Софийския районен съд. Това съобщиха за News.bg от СДВР.

Сигналът е подаден на тел. 112 в 9.30 часа от мъжки глас. Той е съобщил, че и в двете сгради - на бул. „Цар Борис III" 54 и на бул. „Драган Цанков" 6 е поставено взривно устройство.

Органите на реда проверяват сградите, а служителите са евакуирани.

От Районния съд коментираха, че това е първият сигнал за бомба, който се подава в новата сграда на бул. „Цар Борис III" 54.

За днес в Районния съд е насрочено заседание по делото срещу Бисер Миланов, известен като Петното.

По-късно от Софийския районен съд разпространиха до медиите съобщение, от което става ясно, че подателят на сигнала за поставено взривно устройство не е конкретизирал точен адрес. Заплахата е отправена от мобилен телефон, от района на ж.к. „Яворов".

По разпореждане на „Съдебна охрана", около 9.45 часа, всички служители и граждани от сградата на бул. „Драган Цанков" 6 са евакуирани. Малко по-късно евакуация е извършена и в съдебната палата на бул. „Цар Борис ІІІ" 54.

В сградата на съда на бул. „Драган Цанков" 6 специализираните органи са извършили обстойна проверка. При нея не са открити съмнителни предмети. Именно заради това служителите се връщат на работните си места и подновяват работата си с граждани.

Сградата на бул. „Цар Борис ІІІ" 54 е по-голяма. Затова от съда уточняват, че не може да се предвиди колко време ще отнеме обиколката на специализирани органи.

Очаква се гражданските състави и администрацията в новата сграда да възстановят дейността си след обедната почивка, посочват още от институцията.

Впоследствие от МВР информираха, че и във втората сграда не е открито взривно устройство.