Съдебната палата е затворена поради получен сигнал за бомба. Служител на институцията спусна решетките пред лъвовете и по думите му около два часа достъпът може би ще остане ограничен.

Хората, които по това време са били на територията на съда, са евакуирани. От това, което се вижда през прозорците на първия етаж, става ясно, че в сградата има служители.

Предстои проверка, за да се установи дали действително има поставено взривно устройство или се касае за фалшив сигнал. Не е ясно обаче откъде е получен той.

От пресцентъра на МВР уточниха, че сигналът е подаден малко след 12.30 часа.

Истинска суматоха настана пред централния вход на Съдебната палата. Въпреки това към момента служителите отказват да дадат подробности за развитието на случая. Малко по-рано те отклоняваха минувачите по другия тротоар на ул. „Позитано".

Няколко часа след подаването на сигнала за бомба проверката не е приключила. Все още не е установено дали действително има поставено взривно устройство, но от пресслужбата оповестиха, че делата до края на деня са отменени. Според пресаташето на Софийски градски съд служителите са допуснати единствено да си вземат личните вещи.