Служители на БНБ се явиха на разпит в Столичното следствие, съобщава БГНЕС. Показания дадоха 15 души от управление "Банков надзор". Част от тях са пристигнали в следствието с микробус с надпис БНБ малко преди 10.00 часа.

На влизане всички банкови служители са отказали коментар, както и да съобщят за какво са извикани на разпит. Някои от дошлите в следствието са признали, че са от банков надзор на БНБ, други категорично отказали какъвто и да е коментар.

По думите на една от жените всичко, което е трябвало да бъде казано, е изнесено на официалната страница на БНБ. Именно заради това тя не вижда никаква нужда от коментар.

Предполага се, че дават показания във връзка с разследването за КТБ.

От прокуратурата отказаха допълнителна информация, защото разпитите на експертите били логична и рутинна част от работата по разследването. Показания ще дадат всичките над 90 служители в отдела, уточнява БНТ.

Припомняме, вчера БНБ изпрати до депутатите от 43-тото Народно събрание доклад относно КТБ. От него стана ясно, че Българска народна банка е проверявала Корпоративна търговска банка паралелно с назначените одиторски фирми - „Делойт Одит" ООД, „АФА" ООД и „Ърнст енд Янг Одит" ООД. Тайната проверка е потвърдила фрапантните нарушения в КТБ.