Днес към 4,55 часа в дежурното в РПУ-Поморие е получена информация за прострелян мъж пред дискотека “Ирида” в Поморие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Простреляният е 31-годишният Тодор Ш. от града.

Криминалистите изяснили, че извършителят е побягнал в посока на източната плажна ивица. Веднага са предприети мерки за издирването и залавянето му. На около 300 метра от произшествието е открит и задържан 43-годишният Александър Н. от София, който бил с кървяща от порезна рана лява ръка. Стрелецът веднага е откаран в болница, където му е направена превръзка.

Дошлият на мястото на инцидента екип на “Бърза помощ” е установил, че простреляният е починал от раните си. Открити са пет гилзи и пистолет “Макаров” без фабрични номера. По случая е образувано следствено дело.

Главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов съобщи пред Дарик Радио, че и двамата са с висящи дела, а на Алексансдър Н. му е било поставена забрана да напуска страната. Ген. Борисов допълни, че се провеждат още арести на хора, свързани със случая.