Трети ден се провежда специализирана полицейска операция на територията на РДВР-София - по автомагистралите “Хемус” и “Тракия” и главен път I-8, София-Калотина, предадоха от пресцентъра на МВР. В операцията са включени сили на секторите “Магистрална”, “Икономическа” и “Криминална полиция”, както и специализираното звено за бързи тактически действия. В нея участват и инспектори от данъчните служби и ХЕИ.

Целта е проверка на места, където се събира криминалният контингент, издирване на криминални престъпници и криминално проявени лица, обявени за общодържавно издирване и по линия на “Интерпол”. Проверявани са и питейни заведения, проституиращи и подозиране в разпространяване на наркотични вещества.

До този момент са проверени 1 425 МПС, съставени са 76 акта, образувани са 3 бързи производства срещу шофьори за употреба на алкохол над 1,2 промила. В повечето случаи нарушенията на водачите са превишена скорост и неправилно изпреварване.

На главен път I-8 София – Калотина в района на “Шарена чешма” при проверка на два леки автомобила са иззети 1 235 кутии “Марлборо”, “Парламент” и “Слим”. Установено е, че те са закупени от безмитните магазини, а целта е препродаване в различни търговски обекти на столицата. Материалите са докладвани на Районна прокуратура – Сливница.

На различни търговски обекти по автомагистралите “Тракия” и “Хемус” са съставени актове и констативни протоколи, защото работят без касови апарати, не издават фискални бонове, не водят касови книги и за други нарушения по Наредба №4, която регламентира търговската дейност. Операцията продължава.