Специализираната прокуратура извършва разследване в Държавен фонд "Земеделие", свързано с досъдебното производство срещу алкохолния бос Миню Стайков. Акцията се извършва съвместно с ГДБОП и със съдействието на КПКОНПИ.

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се и документи, свързани с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Припомняме, собственикът на "Винпром - Карнобат" е обвинен за ръководене и за участие в организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и за злоупотреби с еврофондове.

Съдът остави Миню Стайков в ареста

Съдът остави Миню Стайков в ареста

Решението е окончателно

С допълнително обвинение той се сдоби в началото на май, когато стана ясно, че Специализираната прокуратура разследва 8 души за престъпления с евросредства по ПРСР и Програмата за конверсия на лозята, като зам.-главният прокурор Иван Гешев определи разследването като "разбиване на империята "Карнобат".

След разпита си по разследването срещу Стайков от 9 май в Спецпрокуратурата тогавашният министър на земеделието Румен Порожанов, като бивш шеф на ДФ "Земеделие", заяви, че е готов да подаде оставка. На 14 май той го стори и тя бе приета от премиера Борисов.

Заради повдигнатите му нови обвинения само дни преди да изтече законоустановеният срок за задържането му, Стайков започна гладна стачкав знак на протест.

Проверяват нелегалната фабрика за цигари край Пловдив за връзки с Миню Стайков

Проверяват нелегалната фабрика за цигари край Пловдив за връзки с Миню Стайков

До момента са арестувани 11 души, издирват се още 4-ма, сред които и организаторът