ТемидаДелото срещу банкера Венцислав Йосифов и деветима членове на Управителния съвет на фалиралата Първа частна банка бе отложено за 11 юни в Софийски районен съд. Делото бе отложено поради неявяване на част от защитниците на обвиняемите.

Обвинението срещу Йосифов е за престъпление по служба. В обвинителния акт се твърди, че подсъдимият, в периода от 1991 до 1996 година е нарушил служебните си задължения при отпускането на кредити на различни фирми, от което са последвали значителни вреди за банката и тя е обявена в несъстоятелност.

През юни съдът ще се произнесе и по направеното от адвокатите на обвиняемите искане за прекратяване на делото. Те заявиха в съда, че срещу Венцислав Йосифов, Драгомир Димитров и Емилиян Димитров се водят отделни следствени дела по обвинение за отпуснати от тях неправомерни кредити, които са включени в общото обвинение.

Районните магистрати ще гледат и дело за длъжностни престъпления на бившите ръководители на Търговска банка “Биохим”, Борис Митев, Живко Вълчев и Илиян Шаматанов, както и дело за клевета, заведено от Алексей Петров срещу Едвин Сугарев.