Телефонни измамници са „ужилили" с над 20 000 лева три варненки, съобщават от полицията в морската столица.

Вчера по обед в телефонен разговор 84-годишна жена била заблудена, че дъщеря й е пострадала при автомобилна катастрофа и за лечението й са необходими 18 800 лева. Бабата предала парите на непознат мъж, като ги поставила в пликове и ги хвърлила през балкона на жилището си в кв. „Чайка".

Около 7.00 часа вчера сутринта по схема за катастрофа е била измамена и 78-годишна варненка. Измамникът й казал, че синът й е катастрофирал и за лечението му са необходими 2000 лева. Жената предала парите на непознат пред блок в кв. „Чайка".

В друга схема пък попаднала 68-годишна жена. Тя била подлъгана, че близък роднина се нуждае от поставяне на ваксина на стойност 2000 лева. Предала парите пред дома си в района на кооперативния пазар във Варна.

От полицията обръщат внимание на това, че някои от потърпевшите споделят, че са се обаждали на тел. 112. Установено е, че след първоначалното обаждане с искане за пари под някакъв предлог, измамниците не прекъсват линията на телефона, при което при опита на потърпевшия да подаде сигнал в полицията или на тел. 112, той всъщност говори отново с извършител, при което реално сигнал не е подаден, а възрастните хора се поддават на измамата.