Таен пост пред блока и полицейското присъствие в дома на родителите на убитата 8-годишна Александра от Поморие опровергават версиите, че през нощта е имало движение на непознати хора във входа и евентуално внасяне и изнасяне на тялото на детето, съобщава „24 часа". Така версията за неизвестен похитител е разбита.

Припомняме, преди дни майката на обвиняемата Атанаска Георгиева - Светла Димитрова, представи своята версия за случилото се на 10 април миналата година. Тя показа на съдебния състав снимка на мъж, за когото твърди, че е извършил убийството.

През цялата нощ вх. А на бл. 31 в кв. „Свобода" е бил под полицейско наблюдение. Двама полицаи - Станислав Дачев и Апостол Тодоров, са имали задача да следят кой влиза и излиза, както и дали се случва нещо съмнително. Било им наредено да докладват веднага.

Пред съда полицай Дачев свидетелства, че са пристигнали около 21.00 часа на 10 април и са останали до около 9.00 часа на другата сутрин. Двамата униформени са били разположени на около 30 метра с видимост към входа, но така че те да не бъдат забелязвани. През цялото това време само един мъж е излязъл от входа без багаж и по-късно се е върнал - отново без багаж. Проверка показала, че човекът е съсед.

Други двама полицаи - криминалистите Димитър Танев и Владимир Христов, са били също през цялата нощ в дома на изчезналото дете. Те са пристигнали там заедно с майката Ева и синът Методи. В жилището е била и другата дъщеря на сем. Тодорови. Периодът им на пребиваване е от около 20.30 ч. на 10 април до момента, в който не станало ясно, че тялото на детето е намерено и то е етаж по-горе. Докато са били в апартамента криминалистите не са чули нищо странно.

Криминалистът Иван Недков разказа пред съда, че е Атанаска е плачела и се е разкайвала. Тя казала, че детето е под леглото вляво от входната врата. Той е бил включен в оперативната група, която е извикана на адреса на Атанаска.

В Бургаския окръжен съд четвърти ден върви делото за убийството на малката Александра.

Според свидетелски показания, цитирани от Дарик, Атанаска Георгиева не е присъствала в записите на нито една охранителна камера в магазин. Така версията й, че е купувала там цигари в нощта на убийството се оказва невярна.

Управителят на магазин „Алекс" Енчо Иванов обясни, че многочасовите прегледи на записващите устройства пред и в магазина са показали недвумислено, че не е заснета от тях нито за секунда. Той е категоричен, че е абсолютно невъзможно някой да влезе в търговския обект и да не бъде заснет. Обвиняемата не е открита никъде в архива от разследващите полицаи.

Днес съдът е разпитал касиерки и продавачки на щанд от магазина. Нито една от тях не си спомня да е обслужвала Атанаска Георгиева през нощта на 10 април миналата година.

Служебният защитник на Атанаска е обявил, че ще поиска разпит и на общо петимата свидетели, които не са се явили пред съда вчера и днес.