И днес Баретата не се появи в съда. Мотивът отново е същият - здравословен, но този път Златомир Иванов не се оправда с вирус, а нова травма - счупен крак.

По думите на адвокатите му преди седмица той е паднал в дома си и е счупил крака си, който - при покушението срещу него в началото на 2013 г., остана с прекъснат нерв.
Припомняме, именно заради атентата срещу него на стълбите на Съдебната палата делото в Софийския апелативен съд срещу Баретата и организираната му престъпна група от общо 20 човека се забави с цяла година.

Все пак въпреки отсъствието му съдът най-после даде ход на делото. Защитата веднага се възползва и направи ново доказателствено искане - повторен разпит на основния свидетел Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора.
Според адвокатите първоинстанционната осъдителна присъда от 8 г.  затвор почива именно на неговите показания, но те противоречали с тези на другите свидетели.
Тогава съдиите от СГС не успели да го разпитат, защото бил в неизвестност, но в момента Боксьора се намира в Централния софийски затвор.

Припомняме, Боксьора бе закопчан в Лондон в началото на 2012 година и ни бе върнат година по-късно.

Тихомир Георгиев е бил част от престъпната група на Баретата за определен период от време и именно за това показанията му имат такава тежест. Апелативните съдии приеха той да бъде разпитан наново, а ако пак има разминавания в показанията, ще се организира и очна ставка между него и още четирима свидетели.

Боксьора ще трябва да отговори на въпросите търсил ли е хора, които да свидетелстват по това дело, получавал ли е пари от подсъдимия Димитър Вучев-Демби, кои лица от скамейката на подсъдимите познава лично и кога и как се е срещал с тях.

Поради невъзможността да бъде доведен веднага в зала от затвора, както и поради натоварения график на множеството правни защитници, ангажирани с делото, то се отложи отново - чак след Великден.