5-годишното момиченце, което пострада от мълния край гоцеделчевското село Осиково, най-вероятно ще бъде транспортирано за лечение в института Пирогов. То е с изгаряния по гърба и все още има опасност за живота му.

Опасността не е преминала и за майка му, която е с изгаряния по лицето и шията, тъй като пораженията от електрически ток имат и по-късни последици.

Припомняме, мълния уби жена и рани съпругът й, снаха й и внучката й. Бурята сварила семейството от с. Рибново на нивата с тютюн.
На тръгване те били покосени от мълния и изпаднали в безсъзнание. Пострадалите били намерени от сина на 49-годишната Атидже, който дошъл да ги прибере от нивата. По-възрастната жена е била най-силно засегната от мълнията и е починала на място. 27-годишната й снаха - Кадрие, и 5-годишната й внучка са настанени в отделението по реанимация в гоцеделчевската болница. Приети са в тежко общо състояние, което по-късно е стабилизирано от местните медици. С най-леки поражения се разминал съпругът на Атидже.

За хората от Рибново това не е първият случай, при който техни съселяни са поразени от мълния, съобщава Радио Благоевград. На полето или в гората, където хората изкарват прехраната си, е трудно да намерят подслон при внезапна буря. За първи път обаче има толкова много пострадали, коментираха още жителите на селото.