Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване на военен следовател, съобщиха от прокуратурата. Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет искане за майор Георги Петров да бъде освободен от заеманата длъжност "военен следовател" във Военно-окръжна прокуратура - София. Причината е, че той работел и като букмейкър, което е несъвместим със заеманата длъжност в орган на съдебната власт.

Искането се базира на информация, събрана при извършена от Военно - апелативна прокуратура проверка.

Прокурорът е завършил успешно обучение за букмейкър. От 27 април 2018г. до сега майор Георги Петров работи като букмейкър по договор с "Евробет" ООД. Военният следовател Петров извършва дейност по събиране на залози за участие в хазартни игри в полза на "Евробет" ООД и изплащане на печалби на участниците в игрите, срещу възнаграждение от 5 % от брутната сума по направените залози.

Съпругата на Петров го била упълномощила чрез своето дружество да разпространява и лотарийни билети срещу 6% комисион, гласи съобщението на прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров настоява Прокурорската колегия на ВСС да освободи майор Георги Петров от заеманата длъжност "военен следовател" във Военно-окръжна прокуратура - София, тъй като осъществяваната от него възмездна букмейкърска дейност е несъвместима със заеманата длъжност в орган на съдебната власт.