Мейлът, от който „групата достойни прокурори" изпрати до медиите писмото, обявяващо, че скандалът в Костинброд е измислен, не е на зам.-главния прокурор Сарафов.

ДАНС започва да търси „къртицата" в агенцията
Още...

Това обяви самият Сарафов на брифинг в прокуратурата. Благодаря на този, който ми е направил нова пощенска кутия, но да ми изпрати и паролата за нея, коментира той.

Достойните прокурори не са анонимни и са малко по-грамотни, заяви от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров за писмото, адресирано тази нощ до медиите.

За авторите на изпратеното до медиите тази нощ писмо, самоопределили се като „достойни прокурори", обвинител номер едно посочи: „Достойни или недостойни - те не са прокурори, това е ясно. На авторите мога да кажа само едно - ще си свършим работата!".
„Ако някой си мисли, че прокуратурата ще бъде пасивен наблюдател на престъпления е объркал времето, обстановката и човека. От това повече нямам какво да кажа", подчерта главният прокурор.

Стана ясно, че документите, приложени към мейла не са изтекли от прокуратурата, тъй като бе показан оригиналът, който е при обвинителите и той се различава от това, което получиха медиите.
Изясни се обаче, че изтеклото прилича на преписките, които са притежавани от ДАНС.

Тези, които в крайна сметка са манипулирали този спектакъл, малко странно ми се вижда, малко след като вчера бе установено, че днес се очаква пресконференция на прокуратурата и че днес в същото време някой заяви (Бойко Борисов, б.р.), че сме смъкнали изборния му резултат с 5% или 6%, някак си това не се отразява много добре, обяви Цацаров.

Документите, изпратени до медиите представляват част от проверката, която прокуратурата е възложила на ДАНС, но тези документи не са цялата проверка.
Единственото е, че обяснението, както и другите документи са подбирани доста избирателно, т.е. целта на този мейл е буквално да опровергаем това, за което говорим днес, коментира Цацаров.

„Аз не съм враг на никого", отговори Цацаров на въпрос как от „човек на Цветанов" се е превърнал в негов враг.