40-годишният рецидивист Илиян Здравков обжалва присъдата си, съобщава Нова телевизия. Той бе осъден за жестокото убийство на студентката Вероника Здравкова.

Припомняме, на 15 септември Великотърновският окръжен съд осъди на 30 години затвор подсъдимия. Това бе максималната възможна присъда, тъй като делото се гледа по съкратената процедура. Две седмици по-късно той е поискал по-лека присъда.

Защитата на Здравков смята, че има обстоятелства по делото, които трябва да бъдат взети под внимание.

Адвокат Кирил Станчев обясни, че Илиян Здравков не се е противопоставял на разследването, казал е, че съжалява и е признал напълно за всичко, включително и за това, за което нямало преки доказателства. Защитата настоява още с осъдения да работи психолог, тъй като експертизите доказали, че той има личностно разстройство.

Родителите на Вероника обаче са категорични, че за убиеца на дъщеря им не трябва да има милост.

Бащата Трайчо Трайков изрази надежда присъдата на Здравков да не бъде намалена. „Надявам се да остане така, както е в момента, защото започвам да се плаша, че може да дойде в един момент да се окаже, че е невинен", заяви Трайков.

Документите на Илиян Здравков ще бъдат внесени във Великотърновския апелативен съд до две седмици. Датата за делото се очаква да бъде насрочена след това.