Убиецът на банковата чиновничка от Бургас Павлинка Йовчева поиска по-лек режим, за да може да продължи бизнеса си с билки, макар и задочно, съобщи bTV.

Бившият военен Любомир Симеонов твърди, че може да осигури сезонна работа за 1000 души, въпреки че банката е спънала проекта му.

През септември миналата година билкарят разстреля регионалната директорка на местния клон на Unicredit Bulbank с един куршум в сърцето.

Като бивш военен, Симеонов събрал достатъчно информация, че е попаднал в схема за източване на пари от европейски фондове, част от която била и убитата банкерка. Хладнокръвното разчистване на сметки бил единственият начин за реакция, тъй като институциите не реагирали на сигналите му за нередности. 57-годишният билкар заяви, че с действията си опитал да защити малкия и средния бизнес.

„Информацията, до която аз съм стигнал в моите разследвания, ви гарантирам, че става въпрос за организирана престъпна група. Още малко ми трябва, за да ви кажа, че е мафиотско изпълнение", коментира Симеонов. „Посягането на българската икономика, неразвитието на малкия и средния бизнес - това е заплаха за националната сигурност", допълни той.

Апелативните магистрати не уважиха искането на Симеонов и го оставиха в ареста. Досъдебното производство е пред приключване и се очаква делото скоро да започне.