ПОСЛЕДНО: Двамата мъже, заподозрени за убийството на 31-годишния полицай Веселин Михайлов, са се предали малко след 19 часа в дирекцията на Гранична полиция на столичния булевард “Мария Луиза”, съобщи БНР.
Веселин Иванов и Пламен Стратиев са отведени в Столичната дирекция на вътрешните работи за изясняване на инцидента.
Стратиев и Иванов са познати на полицията с кражбите и грабежите си.

По-рано днес главният секретар на МВР ген.Бойко Борисов заяви, че се знае кои са убийците и са започнали активни издирвателни работи

31-годишният лейтенант Веселин Михайлов, дознател от Второ РПУ, е убитият миналата нощ в заведение в столичния квартал “Люлин”, предаде пресцентъра на МВР.

Според една от версиите полицаят е черпел свои познати за повишението си от сержант в лейтенант.
По първоначални данни в същото кафене празнувала младежка компания от квартала – познати на лейтенант Михайлов и той бил поканен на масата им.

В същото време двама непознати мъже предизвикали безпричинен скандал в заведението и били изгонени от младежите, като полицейският служител не е влизал в пререкание със скандалджиите.

След инцидента - около едина часа след полунощ, лейтенант Михайлов, който бил цивилен, излязъл да говори по мобилния си телефон навън поради силната музика в кафенето.
След броени минути се върнал окървавен, като успял да съобщи на тел. 166 за случилото се.
Лейтенантът паднал на пода и починал пред очите на стъписаните посетители от тежката рана в гърдите.

Извършителите на убийството - двама мъже на видима възраст около 25-30 годишни, облечени в черни якета и черни пуловери, в момента се издирват от полицията, като се предполага, че са от Сливен.

Криминалистите са установили, че охранителни камери в близост до заведението са заснели част от инцидента и се очаква записите да дадат повече яснота.

Лейтенант Веселин Михайлов е дознател от 2000 г. Във Второ РПУ. Преди това е служил в Полицейски участък “Кремиковци”-Пето РПУ, бил е помощник следовател в 11-то ТСО, работил е във Военна прокуратура.
Има отлична атестация за работата си.
Във Второ РПУ е работил по разкриването на тежки престъпления. Семеен е, има 5-годишен син.