Условна присъда за бащата на сиамските близнаци, постанови съдът. Половин година затвор с 3-годишен изпитателен срок за Радостин Радостинов за съвкупяване с ненавършилата 14 годишна възраст Мария П., е решението по делото.

Съдят мъж от Сливен за доброволен секс с ненавършило 14 г. момиче

Съдят мъж от Сливен за доброволен секс с ненавършило 14 г. момиче

Законът предвиждал от 2 до 6 години затвор

На 22 август 2016 г.Мария П. родила две момчета - Богдан и Янко, сиамски близнаци. В хода на съдебното производство подсъдимият е признал вината си. Изразил е критично отношение към случилото се и е поискал разглеждането на делото да се проведе по реда на съкратеното съдебно следствие. Присъдата на Районен съд -Сливен подлежи на протест или обжалване.

Бебетата са родени в Акушеро-гинекологичното отделение на областната болница в Сливен преждевременно на 22 август от 14-годишна майка от ромски произход, припомни БНР.

В края на август сиамските близнаци бяха приети в УМБАЛ "Свети Георги", където и до днес лекарите се борят за живота им. Случаят е много тежък от медицинска гледна точка. Новородените имат самостоятелни вътрешни органи, но са с общ таз. Едното от децата е без мозъчна дейност, пише "Марица".