Присвоените пари от банковата служителка в Нова Загора ще бъдат възстановени на клиентите на банката. Това съобщи пред БНР Георги Султанов, регионален банков мениджър.

В банката има вътрешна проверка и се издирват пострадалите клиенти. До момента е установено, че парите са източвани чрез дебитни и кредитни карти.

Бившата вече директорка на финансовия център Биляна Манчева, обвинена в присвояването на над 400 хиляди лева от понеделник е в следствения арест в Сливен. На 20 февруари Окръжният съд й наложи постоянна мярка "задържане под стража".

Банкерка от Нова Загора източила 400 000 лева от карти на клиенти

Банкерка от Нова Загора източила 400 000 лева от карти на клиенти

Тя е задържана

По думите на регионалния банков мениджър от банката ще направи всичко възможно да възстанови парите на пострадалите, но не посочи срок, в който това да бъде направено. Той отрече слуховете, че присвоените суми са много над обявените 400 хиляди лева. "Това, което и вие официално показвате в новините, това е сумата. Около 400 хиляди".

Султанов бе категоричен, че служителката е действала сама и няма друг замесен в случая.

Клиентът, предизвикал разплитането на случая е поискал извлечение от сметката си. Той установил, че от дебитна карта на негово име била изтеглена сума от над 22-23 000 лева за 49 пъти. Той няма дебитна карта. Студент е, искал да плати семестъра си, но установил, че по сметката няма достатъчно пари.

По информация на Нова телевизия полиция и прокуратура проверяват сръбска следа по случая. От профила в "Инстаграм" на вече бившата шефка на банковия клон става ясно, че тя е предлагала услуги като личен банкер. Дамата предлагала и различни видове заеми в Сърбия.

Съдът остави в ареста за постоянно банкерката от Нова Загора

Съдът остави в ареста за постоянно банкерката от Нова Загора

Жената е обвинена за присвояване на над 400 000 лв

По информация на bTV след като разбира, че сметката му е източена, младежът се свързва с вече бившата директорка на банковия клон. В сметката му отново се оказват по-голямата част от парите, но те са преведи от авоарите на друг клиент на банката. Това става ясно от извлечението по сметката. Младежът успял да се свърже с наредителя, който от студента научил, че е "правил" транзакции.

Според потърпевшия от измамата шефката на банковия клон не е действала сама в неправомерното отклоняване на повече от 400 000 лева. Регионалният мениджър Георги Султанов обаче е категоричен - няма данни за съучастници.