Криминално проявен мъж е задържан за опит за кражба, съобщи МВР.

Тази сутрин около 8 часа диспечер на частна охранителна фирма подал сигнал в полицията за мъж, проникнал в къща, намираща се в столичния кв. „Драгалевци".

По-късно, от личната страница на лидера на ДСБ Иван Костов стана ясно, че нападателят е влязъл в неговата къща.

Малко след инцидента Иван Костов даде извънреден брифинг в централа на партията.
Той обясни, че е станал жертва на отровната атмосфера в България, както и че вече е дал показания по случая.

Костов разказа, че в дома му е нахлул въоръжен мъж с нож, който е подгонил жена му и внучето му.
Не пожелавам на никой да изпадне в ситуация, в която трябва да види такова нещо, развълнувано заяви той.

ДСБ лидерът бе категоричен, че няма да разказва никакви подробности за случая пред медиите и бе твърд в убеждението си, че няма да позволи с този инцидент да се спекулира политически.

Костов подчерта, че в днешния ден за размисъл е по-важно от всякога да се спазва законът и затова няма да дава каквито и да е оценки или версии на случилото се нападение.

Той допълни, че отговорните органи вече работят по случая и обеща, че след края на изборите ще сподели своите виждания за това, какво е довело да този насилствен акт срещу него и семейството му.

На място незабавно били изпратени полицейски екипи, които установили самоличността на мъжа - В.Г. на 36г. от Плевен, с криминалистическа регистрация за кражба, уточняват от МВР.

В хода на разследването станало ясно, че плевенчанинът прескочил в двора на къщата от съседен имот, маскиран и въоръжен със сгъваем нож.
Проникнал в жилището през отворена към двора врата и заплашил стопанката.

Жената запазила самообладание и натиснала паник-бутона на СОТ. Автопатрулът на охранителната фирма реагирал незабавно и задържали извършителя на деянието на място.
Работа в полицията по документиране и изясняване на случая продължава.