ПОСЛЕДНО: ••Още пет души починаха от атипична пневмония в Китай през последното денонощие, съобщи Газета.Ру. Според информация на китайската информационна служба Xinhua са били регистрирани още 157 случая на заразяване със заболяването.
С последните регистрирани случаи общият брой на заболелите в Китай достигна 2 158 души, а на мъртвите – 97 души. Броят на хората с подозрения за атипична пневмония, които обаче на са доказани, нарасна от 165 на 918 души.
Още 12 души бяха изписани от болниците през последното денонощие. По този начин броят на оздравелите от болестта в Китай страна 1 213 души.••

<<<Вирусът на атипичната пневмония непрекъснато и много бързо мутира и това поражда сериозни съмнения за възможностите някога да бъде създадена ваксина.
Учените от Пекинския институт по генетика към Китайската академия на науките са проучили последните образци от вируса и са установили, че те не съответстват на по-рано направените генетични схеми.
Установените неголеми различия в нуклеотидите на отделните гени предполага, че вирусът много бързо и лесно мутира, се казва в официално изявление на института, цитирано от NEWSru.
Financial Times коментира, че това заключение води до съмнение дали изобщо може да се изработят надеждни тестове за диагностициране на заболяването, като въобще не може да се говори в момента за някакви лекарства и ваксини против смъртоносната болест.
Тези изследвания на китайските учени били извършени още на 16 април – преди пет дни, но поради цензурата, наложена в Китай около случаите с атипична пневмония, заключенията стават известни едва сега.

<<<Междувременно официалните съобщения сочат, че се увеличават смъртните случаи при заболяване с атипична пневмония в Китай.
Те са вече 2001 към днешна дата, предаде Газета-ру, като цитира официалните данни на китайското здравно министерство.
Китайските медици съобщиха, че от 19 до 21 април в страната са засечени 194 нови случая на смъртоносната пневмония. За същия период са излекувани 36 болни, а са починали 13 души.
Новозаразените в китайската столица Пекин са 143-ма, като общият брой на хоспитализираните достигна 582-ма. За последните три дни в Пекин са починали 7 души, се посочва още в информацията на китайското здравно министерство.
Заради съмнение в заразяване с опасната пневмония в болница са настанени още 753 души извън числото на потвърдените случаи на заразяване.